web analytics
Gå till innehåll

Världens sämsta mamma


Ibland känner jag mig som världen sämsta mamma. Jag har en son som är lite speciell av sig. Han är under utredning och vi vuxna går och får hjälp med att kunna hantera vissa situationer. Gudarna ska veta att det är inte så enkelt alltid. Ibland går det bra och ibland blir det rena kaoset här hemma. Som idag.

Vi åt middag och sedan var det något som hände. Han fick ett aggressivt utbrott och skulle ge sig på sin storasyster. Han var så arb och förtvivlad samtidigt. Han lugnade ner sig och allt var som vanligt. Min lillasyster flyttar hit till ön idag och min mamma, hennes sambo och min bror Peter var här. Även min morbror och Diana då.

Vi skulle köra ut till Dianas lägenhet och där blev det fel för sonen. Han vill ju ibland inte gå utanför dörren för han tycker att det är onödigt. Det spelar ingen roll om vi ska gå och handla i närheten eller om vi ska gå till någon lekplats. Det är onödigt och han vill inte gå.

När han har satt sig för något så går det inte att rubba honom utan skrik och slag. Han gick in i mitt sovrum och han hoppade bort till den andra sidan av sängen. Jag gick bort dit och då hoppade han över till den andra sidan. Jag fick tag i hans arm och drog bort han från sängen och sa att han skulle gå och klä på sig. Han ville inte.

Det blev en tuff pärs kan jag säga. Det är mycket skrik från sonen. Mycket slag mot mig och jag är inte mycket värd. Han blir så frustrerad och jag tycker så synd om honom. Vad ska man göra? Hur kan man göra? Jag vet att man ska förbereda så mycket som möjligt men man glömmer tyvärr bort det ibland och ibland när man väl gör det så blir det kaos i alla fall.

Det tar så mycket kraft och energi och han blir ju så ledsen efteråt. Det är synd om killen och jag hoppas att de kommer fram till något snart på BUP.

Själv har jag lämnat in prover på vårdcentralen. De har tagit blodprover och de har tagit prover på vätskan som jag har i brösten. Jag har dock inte fått något svar än. Mammografin väntar jag också svar ifrån.

Ja idag har det flyttats för fullt. Diana är på plats och mamma, Lasse och Peter är där nu. Känner jag min mamma rätt så har de fått allt på plats innan morgondagen.

Just nu är det full gång här hemma. Småpojkarna fick presenter av mormor och Lasse så de leker för fullt med det just nu. Själv sitter jag i soffan och funderar på att lägga mig. Har ont i ryggen och jag känner mig mest trött just nu.

Ni får ha en fin kväll mina vänner.

2 reaktioner på ”Världens sämsta mamma

 1. Carina

  Känner igen hela texten... Vår son har Atypisk Autism....är nu 10 år fick diagnosen för ett år sedan.
  Viktigt med rutiner o avledande manövrar (mutor) som är till dennes fördel! Har fått Adhd-medicin som varvar ned honom och gör han hanterbar plus att koncentrationen ökar.... Concerta och Strattera .
  Ipad o dator hade vi aldrig klarat oss utan..På Skype/Minecraft spelar o samtalar han med andra live!
  Hoppas nåt kan ge dig info som du kan läsa mer om.
  MVH Cina

  Svara
  1. admin

   Tack så mycket. Ska söka lite om det. Ju mer man vet ju mer vet man hur man ska gå till väga. Tack för din kommentar.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: