web analytics
Gå till innehåll

Vi tog båten Mariella till Helsingfors

Körde upp till Stockholm i tisdags. Vi körde förbi två lastbilar i motsatt riktning. De hade båda kört av vägen. Vi såg inte många meter framför oss. Helt plötsligt så kunde vi se en bil framför oss. Det var när dom svängde för då såg vi kanten på bakluckan. Några lysen såg vi inte för det var igensnöat.

Vi kom fram till Stockholm och kom fram till hotellet Sjöfartshotellet. Det låg närmast terminalen Viking Line där vi gick på färjan Mariella.

När vi checkade in så sa personalen: Vi har uppgraderat ert rum till terrass utan extra kostnad.

Ja det var ju snällt men det var ju inte så att vi direkt kunde utnyttja det!

Under onsdagen så var det först konferensrummet som låg i sikte. Lyssnade på om Briggs&Stratton i någon timme. Sedan var vi fria som fågeln. Vad gjorde jag och Fredrik? Jo vi gick till hytten för att vila...men vi somnade och vaknade lagom till middagen.

På kvällen hade vi det trevligt med Fredriks kollegor.

I onsdags gick vi av båten i Helsingfors. Tog en promenad och shoppade lite. Tog en kopp kaffe på ett fik och sedan gick vi tillbaka till båten. Väl där fick vi guidad tur i maskinrummet samt i kommandibryggan. Vilken utsikt dom har där uppe.

Fredrik och hans kollegor gick på konferens och jag vilade upp mina leder och rygg i hytten. Efter middagen på kvällen så kände man sig lagom mör. Det har varit trevliga dagar här. Båten Mariella var mycket trevligare än Cinderella. Fina dubbelsängar och rummen såg så mycket fräschare ut. Till och med maten var godare!

Nu är på vi på väg hem igen. Vi har några timmar i bilen nu. Väglaget ser ut att vara bättre än i tisdags i alla fall. Längtar efter barnen nu.

Ha en fin dag mina vänner!

Sjöfartshotellet
Så här fint var hotellrummet vi fick.
Mariella Viking Line
Det är här som båten styrs.

Det var mysigt i Finland men det var kallt.

Helsingfors

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: