web analytics
Gå till innehåll

Kläder efter väder och yrke

Snart är det dags för den där tiden då man ska gå igenom alla garderober, vinden och källaren i jakten på de tunga vinterkläderna. Alla dessa overaller, termobyxor, täckjackor och kängor ska provas för att se om de har överlevt förvaringen samt om de fortfarande passar. Man blir trött av bara tanken. Precis som tidigare år kommer man säkert att behöva stödköpa både ett eller två plagg. Men trots att vintern inte är min grej kan det faktiskt vara ganska roligt att förnya vintergarderoben.

Snow

("Snow" (CC BY 2.0) av Sagisen.)
Problemet med de flesta vinterkläder är att de antingen är väldigt praktiska, men inte särskilt snygga. Eller så är de jättesnygga men man fryser redan vid 10 plusgrader och de klarar varken vind eller väta. Som tur väl är finns det företag som tänker på både det estetiska och det praktiska, och som faktiskt gör kläder till de som har fysiska arbeten och inte bara behöver ta sig till och från ett kontorsjobb.
När man ska köpa nya vinterkläder gör man sig en tjänst om man verkligen tänker igenom vad det är man behöver ha för något. Om det är en ny vinterjacka som behövs bör man fundera över hur fodrad den ska vara och om den ska vara vind och vattentät. I engelbert strauss vintersortiment finns det rejäla vinterjackor i flera patenterade material och isoleringsnivåer: från varm till x-varm. Man har samtidigt inte bara tänkt på att jackorna ska hålla värmen, de ska också släppa ut den så att man inte brinner upp när man är ute och pulsar eller arbetar i naturen. Är det istället skor man letar efter har de arbetsskor för alla typer av arbeten. Skoutbudet delas upp i två kategorier: skyddsskor och yrkesskor. Skillnaden är att den ena typen är försedd med skydd som till exempel tåhätta, som skyddar tårna om man skulle klämma sig eller tappa något tungt över dem. Alla deras kläder är givetvis lämpliga för fritid såväl som för arbete. De har även ett stort barnsortiment för småttingarna som behöver nya jackor, overaller och regnkläder till fritids och dagis.

engelbert strauss är ett familjeägt företag som är inne på fjärde generationen. Trots att det är ett stort företag som har fabriker över hela världen, och som säljer sina kläder i flera länder runt om i Europa, har de inte tappat den där familjära känslan som gör att man direkt fastnar för ett företag. Företaget tillverkar både skor, kläder och verktyg till män, kvinnor och barn och det är ledande när det kommer till att erbjuda arbetskläder för vårdpersonal, restauranger och givetvis bygg- och skogsbranschen.

Snow

("Snow" (CC BY 2.0) av 88rabbit.)
Huruvida det kommer att bli en kall vinter i år återstår att se. Efter den varma sommaren vi har haft känns det helt galet att temperaturen kan sjunka nedåt -10 till - 20 om bara några veckor. Enligt meteorologerna kan det både bli en kall och mild vinter, men känner jag de öländska vädergudarna rätt så kommer Ölandsfåken att blåsa in som vanligt och stanna kvar fram till någon gång i april.

2 reaktioner på ”Kläder efter väder och yrke

  1. lenedeveny

    Jeg er mye på Kypros og der har de mye lekkert som ser ut som vinterklær. Alt sammen er ubrukelig her oppe i nord, selv om det er lekkert. Må har tre lag med ull under en kåpe og selv da er det håpløst.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: